Algebra
Kuba: Narysować krzywą daną równaniem x2+y2=x+y oraz podać równania stycznych do tej krzywej
prostopadłych do osi OX
10 lut 16:03
sushi_ gg6397228:
przenies na jedna strone i zwin do okręgu ...
10 lut 16:05
Basia:
x2 − x + y2 − y = 0
(x−12)2 − 14 + (y−12)2 − 14 = 0
(x−12)2 (y−12)2 = 12
to co to jest ? wiesz ?
10 lut 16:06
Kuba: czyli mam skorzystac z rownania na okrąg ?
10 lut 16:07
Kuba: równanie okręgu
10 lut 16:07
Kuba: i to wszystko ?
10 lut 16:11
Janek191:
Basia zgubiła +
Trzeba jeszcze podać równania stycznych do tego okręgu .
S = ( 1/2 ; 1/2 )
r = √2/2
Równania :
x = 1/2 − √2/2 i x = 1/2 + √2/2
===============================
10 lut 17:33