proste
stefan: mam pytanie odnoscie plaszczyzn:
co to za plaszczyzna YOZ ? albo X0Z ?
dostalem tez rownanie prostych w postaci :
l1:
{ x=0
z=1
l2:
{x+y=1
z=0
jak znaleść wektory kierunkowe tych prostych, ( a pierwszy raz widzą taki zapis równia
prostych)
10 lut 16:01
stefan: pomocy xD
10 lut 16:26
Aga1.: Płaszczyzna XOY to płaszczyzna, do której należy oś OX i oś OY.
Punkty leżące na tej płaszczyźnie
(x,y,0)
10 lut 16:37
stefan: czyli xoy , to płaszczyzna prostopadłą do osi z ?
10 lut 16:43
Aga1.: Tak.
10 lut 16:46