wykresy funkcji
Julia: Oblicz pole obszaru ograniczonego wykresami funkcji f i g.
f(x) = |2x| − 2 i g(x) = |x − 1| + 1
Narysowałam wykresy tych funkcji dwa razy i dwa razy wyszło mi to samo i jak obliczyłam pole to
wyszło mi 10,25j
2 ale powinno być 11j
2. Mogłabym prosić o narysowanie wykresu, bo nie wiem w
którym miejscu robię błąd, a dalej sobie poradzę
10 lut 15:36
sushi_ gg6397228:
to narysuj swoj, to sie sprawdzi
10 lut 15:40
Julia:
10 lut 15:54
Julia: taki mi wyszedł i obszar ograniczony tymi wykresami podzieliłam na trzy trójkąty o polu 4,5j2
, 5,5j2 i 0,25j2 i nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak
10 lut 15:57
sushi_ gg6397228:
wykresy sa ok
tylko teraz obliczenia, czy sa poprawne
10 lut 15:58
sushi_ gg6397228:
podziela na dwa trojkaty ( jeden z nadmiarem i potem odejmij mały)
10 lut 16:00
sushi_ gg6397228:

zielony + czerwony (po linii) − niebieski
10 lut 16:02
sushi_ gg6397228:
8+4−1=11
10 lut 16:03
Julia: mam, znalazłam błąd. dziękuję
10 lut 16:04
Julia: oo, dziękuję również za obliczenia i obrazek
10 lut 16:05
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
10 lut 16:07