Granica
ADRIAN: wyznaczyć granicę ciągów o wyrazie ogólnym {an}
an= (n+3/n)( w potędze nawiasu) n2+3n
10 lut 15:06
eryk.: g=1
10 lut 15:09
Basia: niestety nie
jeżeli to jest an = (n+3n)n2+3n to
an = [(1+3n)n]n+3 → (e3)+∞ = +∞
a jeżeli to jest an = (n+3n)n2+3n to
an → (+∞+0)+∞ = +∞
10 lut 15:13
asdf: jak to ma wyglądać tak:
| | n+3 | |
limn−>oo ( |
| )n2+3n to na pewno nie jest 1 |
| | n | |
10 lut 15:13
asdf: jak to ma wyglądać tak:
| | n+3 | |
limn−>oo ( |
| )n2+3n to na pewno nie jest 1 |
| | n | |
10 lut 15:14
ADRIAN: Tylko że w odpowiedziach jest "3"
10 lut 15:16
ADRIAN: Ok wszystko w porządku wynikiem jest nieskończoność na złe odpowiedzi popatrzyłem .
dzięki za pomoc.
10 lut 15:20