Obliczyć pochodną
mantra: 4ln
3(3x
5+
√x)*
13x5+√x)*(15x
4+
12√x)*xsinx−ln
4(3x^
5+
√x)*(sinx+xcosx)
f'(x)= ____________________________________________________________________
(xsinx)
2
| | (−5x−6*sinx+x−5*cosx)*arctgx−x−5sinx*1x2+1 | |
h'(x)= |
| |
| | (arctgx)2 | |
g(x)=ln(3cosx+sin1/x)
| | 1 | | 1 | |
g'(x)= |
| *(−3sinx)+cos1x* |
| |
| | 3cosx+sin1x | | 2x | |
Proszę o sprawdzenie
10 lut 12:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
f' i h' okey
ale g' <−−− brak nawiasu po ułamku pierwszym obejmujący dalszą część pochodnej
| | 1 | | 1 | |
pochodna z |
| to nie jest + |
| |
| | x | | 2x | |
10 lut 13:00
magda: tak tak, z rozpędu tak napisałam, dziękuję
10 lut 13:05