Wykres funkcji, równanie osi symetrii wykresu
Magi: Narysuj wykres funkcji f(x) = |(x−1)(x+3)+3| i podaj równanie osi symetrii tego wykresu.
10 lut 12:18
Aga1.:

Narysuj
y=(x−1)(x+3)+3−−−kolor pomarańczowy
y=f(x) −−kolor niebieski
Oś symetrii
x=−1 −−kolor zielony
10 lut 12:27
Magi: nie rozumiem dlaczego tak to jest narysowane
10 lut 15:30
sushi_ gg6397228:
czego dokładnie nie rozumiesz
10 lut 15:32
Magi: dlaczego tak jest narysowany pomarańczowy wykres.
10 lut 17:06
sushi_ gg6397228:
to jest wyjsciowy wykres
y=(x−1)(x+3) +3 aby potem mozna było nim przesuwać/ odbijać
10 lut 17:09
sushi_ gg6397228:
zwykla parabola, po przekształceniu wzoru ( wymnozenie, pogrupowanie, policzenie Δ,x1, x2)
10 lut 17:10
Magi: teraz już kumam, dzięki
10 lut 17:27