matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz skalę prawdopodobieństwa.
Magi:
2
Figura F
2
jest podobna do figury F
1
w skali
, a figura F
3
jest podobna do figury F
2
3
w skali 0,75. Wskaż skale prawdopodobieństwa figury F
3
do figury F
1
.
10 lut 11:48
Saizou :
F
2
2
3F
2
=
→F
1
=
F
1
3
2
F
3
3
3F
2
=
→F
3
=
F
2
4
4
F
3
3F
2
2
3F
2
4
=
=
*
=2
F
1
3F
2
4
2
3F
2
10 lut 11:53
Magi:
tu jest chyba błąd, wydaje mi się, że powinno być:
F
3
3F2
3F
2
3F2
2
=
:
=
*
F
1
4
2
4
3F
2
10 lut 12:13
Magi:
i wtedy odp. 0,5
10 lut 12:14