matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Fryta70:
oblicz (−2x−1)(−2x−1)= log
5
4−log
5
20 =
10 lut 11:16
krystek:
=(−1)
2
(2x+1)
2
=.. lub (−2x−1)
2
=.. zad 2)
4
log
5
=log
5
U{... =−1
20
10 lut 11:25
Janek191:
log
5
4 − log
5
20 = log
5
( 4/20) = log
5
1/5 = − 1 bo 5
−1
= 1/5
10 lut 22:00