9 lut 20:19
sushi_ gg6397228:
zapisz treść na forum
9 lut 20:20
MWx: n√2nn4+3n+5n2
cos dziwnego sie z tym pierwiastkiem stało ale wszystko jest pod jednym
9 lut 20:24
MWx: stopień pierwiastka to n
9 lut 20:24
sushi_ gg6397228:
tw o 3 ciagach
9 lut 20:27
Janek191:
Wydaje mi się, że ta granica jest równa 3.
9 lut 21:10
9 lut 22:04
9 lut 22:13
Street: aktywuj wersje próbna(darmowa)ktora pozwoli ci podgladnac 3x"step by step" dziennie
9 lut 22:23
rupert: @Street przy pełnej wersji też to wyskakuje
9 lut 22:32
huehuehue: najlepiej sciagnac program wolphramalpha na iphona/ipoda nie wiem jak to jest w
androidzie. W kazdym badz razie tam nie ma problemu z tym limitem
9 lut 22:43
rupert: @huehuehue mam aplikacje na iPhone i właśnie tam sprawdzałem czy wyskakuje ten komunikat, po
prostu w tym przypadku nie ma rozpisanego przykładu zarówno na przeglądarce po zalogowaniu jak
i na aplikacji
9 lut 23:03
Janek191:
bn = n√2n *n4 + 3n + 5 n2
an = n√3n
cn = n√3 *3n
Mamy
an ≤ bn ≤ cn
oraz
lim an = 3
n→ ∞
lim cn = 3 * lim n√3 = 3 *1 = 3
n→∞ n→∞
zatem na podstawie twierdzenia o trzech ciągach
lim bn = 3
n→ ∞
=======================================
10 lut 13:50