Graniastosłupy
pawel136: Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania.
Sześcian o krawędzi długości 4 cm przecięto płaszczyzną przechodzącą przez przekątną podstawy i
nachylona do podstawy pod kątem 45 stopni. oblicz Oblicz powierzchnię tej płaszczyzny.
9 lut 19:50
Stig: To nie będzie trójkąt o polu 8√3?
9 lut 20:05
pawel136: Tak to jest trójkąt o polu 8√2. Obliczyłem jego podstawę ale nie wiem jak znaleźć wysokość.
9 lut 20:08
Aga1.:

α=45
0
a=4
d=4
√2
oblicz h
Pole przekroju
9 lut 20:10
pawel136: Teraz już wiem co i jak. Zrobiłem inny rysunek i tam nie było widać wszystkiego tak jak u
Ciebie. Dzięki Aga
9 lut 20:15