matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie.Proszę o pomoc.
Martyna 0:
Proszę o rozwiązanie? Zadanie z zakresem funkcji liniowej Narysuj wykres funkcji f i wyznacz jej miejsce zerowe. a) f(x)=−3x+2 b) f(x)=1/2x−4 c) f(x)=3/4x+3 d) f(x)=−2/3x−1 e) f(x)=1/3x−2 f) f(x)=−x−3
9 lut 17:42