1) przekroj osiowy kuli nazywamy kolem wielkim kuli. pole kola wielkiego jest r
ola: 1) przekroj osiowy kuli nazywamy kolem wielkim kuli. pole kola wielkiego jest rowne 16 pi
oblicz V i pole powierzchni kuli.
odp: V=256pi/3 P=64pi
2)Kolo o srednicy 2√2 cm przecieto na cztery rowne czesci. jeden z tak otrzymanych wycinkow
kola obrocono wokol promienia. oblicz V i pole powierzchni otrzymanej bryly.
9 lut 17:14
dero2005:

πr
2 = 16π
r = 4
P
k = 4πr
2 =
9 lut 18:06
dero2005:

d = 2
√2
9 lut 18:13
ola: Dero2005 chyba lubi geometrie przestrzenna

Dziekuje za zadania i pozdrawiam

9 lut 18:28