| 3x | ||
dlaczego granica lim x−>0 | =∞ , nie powinno byc, że nie istnieje? | |
| sin3x |
jezeli to drugie to jest to bzduuura .... bo granica =1
jeżeli to pierwsze ... to jak najbardziej nieistnieje (lewostronna to −∞, a prawostronna +∞)
| 3x | 3 | 1 | |||||||||
= | → | = ∞ | |||||||||
| sin3x |
| 1 * 0+ |
Artur jednak istnieje, na pierwszy rzut oka też mi się tak wydawało,
>0
| 3 | ||
z tego wszytskiego mi wyszlo | i co z tym? | |
| x2 |
| x | ||
limx−>0 sin | ctg23x | |
| 2 |
| x | cos2(3x) | ||||||||||||
* | * | = | ||||||||||||
| 2 | sin2(3x) |
| x | cos2(3x) | ||||||||||||||||
= | * | * | = | |||||||||||||||
| 2 |
|
| cos2(3x) | 1 | ||||||||||||||||
= | * | * | ||||||||||||||||
|
| 18x |