Ciagi
Paradise: Sprawdzić z definicji czy ciągi są zbieżne:
1) an= −1/n2+2
2) bn= (n2+1 )/ ( −n2+2n)
3) cn= (2n+1) / (−n+2n+1)
9 lut 16:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
a znamy definicję Cauchy'ego
9 lut 17:00
Paradise: znamy
9 lut 17:01
Paradise: czy można wykazać to też z tego,że ciąg zbieżny jest ograniczony i monotoniczny?
9 lut 17:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie ... bo to nie jest definicja zbieżności ciągu
9 lut 17:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jest twierdzenie, które wynika z definicji
9 lut 17:10
Paradise: dzieki, pierwszy podpunkt zrobilam

tylko nie wiem za bardzo jak zrobic 2 i 3..
9 lut 17:16