...
buka: gdzie robię błąd? Oblicz granicę:
| | x3+x2 −12x | | (x+4)(x2 −3) | | 13 | |
lim x−>−4 |
| = lim |
| = |
| |
| | x3 +64 | | (x+4)(x2−4x+16) | | 48 | |
Gdzie mam błąd?
9 lut 14:10
ICSP: źle rozłożony licznik.
9 lut 14:11
m: zle wyciagnales ten pierwiastek na gorze imo
9 lut 14:12
buka: robilam tym hornerem, to jak powinno byc?
9 lut 14:14
ICSP: przed nawias i dalej z delty
9 lut 14:15
buka: czyli bedzie (x+4)(x−3) na górze co daje −7
9 lut 14:22
m: x(x2+x−12)=x(x+4)(x−3)
9 lut 14:24
buka: no tak zapomniałam o tym x
9 lut 14:31
buka: dzięki
9 lut 14:31