matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Ewa:
Proszę o pomoc
! Wyznacz k dla którego b należy do przedziału ( k,k+1) gdzie k należy do C jeśli log
100
b = − 1/2 log
3
b=1,5
9 lut 13:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
log
100
b = −0,5 ⇔ b = 100
−1/2
=
= ...
100
(1/2)
log
3
b = 1,5 ⇔ b = 3
1,5
= 3
3/2
= ....
9 lut 13:53