przekroj stozka jest trojkatem o podstawie dlugosci 10cm i kacie przy podstawie
ola: 1) przekroj stozka jest trojkatem o podstawie dlugosci 10cm i kacie przy podstawie o mierze
30stopni. oblicz pole powierzchni bocznej stozka.
odp: 50pi √3/3
2) Kolo o promieniu 8 cm przecieto na pol tworzac powierzchnie boczne jednakowych stozkow.
oblicz promien podstawy jednego z tych stozkow miare kata rozwarcia tego stozka
r=4 alfa 60stopni
9 lut 13:41
ola:
9 lut 13:50
dero2005:

d = 10 cm
r =
d2 = 5
9 lut 14:01