Trudne
Kipic: wyznacz liczbe rozwiazan rownania w zaleznosci od parametru a
1+ 4x = 6a − x
co tutaj trzeba zrobic ?
9 lut 10:46
Saizou : 5x+1=6a
niezależnie od parametru a jest jedno rozwiązanie, bo jest to funkcja liniowa
9 lut 10:55
Kipic: tez tak robilem ale dziwnie bo w odp jest:
x≠−3 jest 1 rozwiazanie
x=−3 jest nieskonczenie wiele rozwiazan
a∊R jest 1 rozwiazanie
i nie ogarniam skad sie to bierze
9 lut 11:25
Dominik: zatem albo zle przepisales rownanie, albo w odpowiedziach jest bzdura.
9 lut 11:27
Kipic: nie wszytsko jest ok zapisane tylko wlasnie odp sa dziwne wiec o pomoc poprosilem
9 lut 12:47