Problem
Kipic: Wczesniej juz zamieszczalem to zadania ale nie doszlo do rozwiazania
Dla jakich wartosci parametru m rozwiazaniem ukladu rownan
jest para liczb (x,y) spełaniajaca nierownosc x + 1≥1


Prosze o pomoc jak to liczyc jakies zalozenia czy cos ?
9 lut 10:27
Kipic: pomoze ktos ?
9 lut 11:26
jikA:
Zastosuj wzory Cramera inaczej w liceum metodę wyznaczników.
9 lut 11:54
Nienor: wylicz x, wylicz y i wstaw do równania, pamiętając o założeniach, kiedy x i y istnieją.
9 lut 11:58
Nienor: Tu nie trzeba wyznaczników
m
2x=m
2+5
m∊R\{0}
9 lut 12:00
jikA:
Rzeczywiście trzymałem się schematu nie patrząc na zadanie.
9 lut 12:01
krystek: Czy poprawnie zapisane? jeżeli tak to:
y=mx−m
to m(mx−m)−9=−4 wyznaczasz x i potem y i wstawiasz do podanej nierówności , która też wg
mnie jest źle zapisana
9 lut 12:03
Kipic: dziekuje za pomoc
9 lut 12:45