Egzamin
Alek:
9 lut 08:23
Alek: zaznacz rówości prawidłowe;
a. sin3,143 = 12
b. sin3,143 = u √3{2}
c. sin3,146 = u √3{2}
d. sin 0 = 0
e. sin3,144=1
tam gdzie jest 3,14 to chodzi o pi i przy tym u to to jest ułamek.
9 lut 09:11
m: b
9 lut 09:20
Alek: dane są macierze kwadratowe A i B wymiaru 2 x 2.Wówczas;
a. det(A−B)=detA − detB
b. Jeżeli det A x det B = 0 , to iloczyn macierzy AxB jest macierzą zerową
c. det(A+B)= detA+detB
d. jeżeli det A x detB =1 to iloczyn macierza AxB jest macierzem jednostkowym
e. det(AxB)= det A x det B
9 lut 09:20
m: e
9 lut 09:25
Alek: zaznaczyć zdanie prawdziwe;
a. (cos2x)`= 2 sin x cos x
b. (ex3)` = 3x2ex3
c. (sin 2x)` = 2 cos 2 x
d. (sin2x)` = 2 sin x cos x
e. (cos4x)` = 4 cos x
9 lut 09:32
Alek: m

to jest test wielokrotnego wyboru tak na marginesie
9 lut 09:33
m: d
9 lut 09:37
m: a
9 lut 09:39
m: a nie
9 lut 09:41
Alek: dany jest układ równaniń;
| ⎧ | 3x−2y+3z=−1 | |
| ⎨ | 2x−y+2z=1 |
|
| ⎩ | x+y−z=6 | |
a. układ ten ma dokładnie jedno rozwiązanie.
b. układ ten ma nieskończenie wiele rozwiązań.
c. rozwiązaniem tego układu jest x=2, y=5, z=1
d. układ ten nie ma rozwiązań
e. rozwązaniem tego układu jest x=1, y=5, z=2
9 lut 09:41
Alek: dana jest liczba rzeczywista a. Wówczas na pewno:
a. a<|a|
b. a<lub=|a|
c. |a|>0
d. −|a|<lub=a<lub=|a|
e. |a|>lub=0
9 lut 09:46
m: a
9 lut 09:48
m: a, do tego poprzedniego
9 lut 09:48
m: b i e do wartości bezwzględnej
9 lut 09:51
m: do zadania pierwszego jeszcze odpowiedz d
9 lut 09:53
Alek: zazmaczyć równości prawdziwe;
a. cos3,146=12
b. cos3.144=1
c. cos3.142=0
d. cos3,143=12
e. cos 0=1
tam gdzie 3,14 to pi jest
9 lut 09:53
m: c i d
9 lut 09:58
Alek: zaznacz równania prawidłowe;
a. tg3,146=√3
b. tg3,143=√33
c. tg3,144= 1
d. tg3,146=√33
e. tg0=0
9 lut 09:59
m: a, d, c
9 lut 10:02
Alek: zaznacz prawidłowe równości;
a. ctg3.146=√33
b. ctg3,143=√3
c. ctg3.144=1
d. ctg3.146=√3
e. ctg3.142=0
9 lut 10:04
m: c, d, e
9 lut 10:06
Alek: które z trójek liczb (x,y,z) są rozwiązaniami układu równań:
| ⎧ | x+y+z=0 | |
| ⎨ | 2x−y+z=−1 |
|
| ⎩ | 5x−4y+2z=−3 | |
a. x=−1,y=0, z=1
b. x=2, y=0, z=−2
c. x=2,y=
12, z=−
32
d. x=−3,y=−1,z=4
e. x=1,y=1,z=−2
9 lut 10:12
Alek: dana jest funkcja f(x)=3x2+4x+2. Wówczas;
a. wykres funkcji f jest linią prostą
b. wykres funkcji f jest parabola
c. funkcja f nie ma miejsc zerowych
d. funkcja f ma dokladnie jedno miejsce zerowe
e. funkcja f ma dwa miejsca zerowe
9 lut 10:16
Alek: M. dziękuje za pomoc

już koniec
9 lut 10:21
m: b, c
a czy to poprzednie jest dobrze napisane
9 lut 10:22
Alek: b i c to do funkcji?
9 lut 10:23
m: tak
9 lut 10:24
m: a co z układem?
9 lut 10:24
Alek: no okej. to już mam koniec. tamto poprzednie było chyba dobrze napisane

Jeszcze raz dziękuje
9 lut 10:25
m: Resztę sam zrobiłeś?
9 lut 10:26
m: adlaczego tak krótko?
9 lut 10:27
m: ale juz koniec czasu?
9 lut 10:27