matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Spajder:
Potrzebuje rozwiazac rownanie: (
√
5
+2)*a
2
=−1
8 lut 21:55
Mila:
−1
a
2
=
√
5
+1
można jeszcze usunąć niewymierność z mianownika
−1
√
5
−1
a
2
=
*
√
5
+1
√
5
−1
1−
√
5
a
2
=
5−1
1−
√
5
a
2
=
4
8 lut 22:04