matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
Dżordż:
Powiedzcie mi dlaczego 6
−
1
2
=
√
1
6
a nie
1
√
6
8 lut 21:45
MQ:
To to samo
8 lut 21:46
Beti:
to jest to samo
1
1
√
=
6
√
6
8 lut 21:47
Ajtek:
To i ja swoje trzy grosze wtrące,
√
6
6
−1/2
=
6
8 lut 21:50