..
Mis: oblicz sinα i tgα , jesli cosα =√7/5
prosze o pomoc
8 lut 21:18
Ajtek:
sin
2x+cos
2x=1 ⇒ sinx=...
I działasz.
8 lut 21:19
Licealista:

p z 7=
√7
Twierdzenie pitagorasa i 3 bok dalej łatwizna
8 lut 21:21
Ajtek:
Tak też można

.
8 lut 21:21
Mis: A czemu tam jest p z 7 i 5 skad to sie wzieło?
8 lut 21:27
Licealista: Z zadania
8 lut 21:28
Mis: To ten drugi bok ma 6 √3
8 lut 21:29
Mis: ?
8 lut 21:30
Licealista:
√72 +b = 52
b=...
8 lut 21:31
Licealista: fake tam ma być b2
8 lut 21:32
Marek: no tak zrobiłem i mi wyszedł wynik 6√3
8 lut 21:34
Licealista:
7+b
2=25
b
2=18
b=
√18
√18=
√9*
√2= 3
√2 
? Takie pierwiastki to druga gimnazjum
8 lut 21:36
Marek: prawda rabłem sie w obliczeniu dzieki
8 lut 21:38