matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
ryszard:
sprawdź, czy log₁₀(2+√3)=−log₁₀(2−√3)
8 lut 20:14
ogipierogi:
log(2+
√
3
)+log(2−
√
3
)=0 log(4−3)
2
=0 log1=0 więc prawda
8 lut 20:18
Eta:
Można też tak:
1
2+
√
3
=
= (2−
√
3
)
−1
2−
√
3
L= log(2+
√
3
)= log(2−
√
3
)
−1
= −log(2−
√
3
) =P
8 lut 20:41