Prosze o pomoc jak to zapisac
Kipic: naszkicuj wykres funkcji :
f(x) = lx
2−4l − l x+2l
to trzeba robic 4 zalozenia ?
1) x
2−4≥0
2) x
2−4<0
3) x+2≥0
4)x+2<0





?
a jesli tak to jak je polaczyc ?
8 lut 19:47
Eta:
|x
2−4|=|(x−2)(x+2)| = |x−2|*|x+2|
f(x)= |x+2|*(|x−2|−1)
dla x€ ( −
∞, −2) f(x)=.....
dla x€ <−2,2) f(x)=....
dla x€<2,
∞) f(x)=...
powodzenia

............
8 lut 19:58
Kipic: dzieki wszytsko ok
8 lut 20:20
Kipic:

a jednak nie ok w odp jest hyba zle bo wedlug odpowiedzi na wykresie dla f(2) jest −4 a
podstawiajac do wzoru
f(x)=lx
2−4l−lx+2l dla f(2) wychodzi 0
czy dobrze robie czy jednak powinno wyjsc odwrotnie tak jak w odp bo w odpowiedziach jest taki
wykres jak na rysunku
Prosze o pomoc co jest nie tak
8 lut 20:58
Mila: f(2)=|22−4|−|2+2|=0−4=−4
8 lut 21:11
Eta:
8 lut 21:15
Mila: Witaj,
Eto!, coś mnie pomijasz ostatnio.
8 lut 21:34
8 lut 21:38
8 lut 21:41