funkcja kwadratowa, oś symetrii
math: Funkcja kwadratowa g dla argumentów −4 i 14 przyjmuje tę samą wartość. Wobec tego osią symetrii
wykresu funcji g jest prosta o równaniu:
a)x=0 b)x=4 c)x=5 d)x=7
8 lut 19:01
MQ: −4 i 14, to oś symetrii x=(14−(−4))/2=18/2=9
żadna z odpowiedzi nie pasuje.
8 lut 19:04
Eta:
@
MQ 
odpc) x=5
8 lut 19:12
math: możesz napisać dlaczego odp.c?
8 lut 19:15
MQ: Ups

−− masz rację −− policzyłem odległość a nie średnią
8 lut 19:15
Eta:
| | x1+x2 | | −4+10 | |
xw=p= |
| = |
| = 5 |
| | 2 | | 2 | |
oś symetrii wykresu ma równanie x= x
w= 5
8 lut 19:17
math: dzięki
8 lut 19:19