Oblicz objętość bryły ograniczonej płaszczyznami
maciek: Oblicz objętość bryły ograniczonej płaszczyznami
Obliczyć objętość bryły ograniczonej płaszczyzną z=0, walcem x2 + y2 = 1 i stożkiem f(x,y) =
√x2 + y2
bardzo proszę o pomoc.
8 lut 18:44
MQ: Będzie to objętość walca o promieniu podstawy =1 i wysokości =1
minus objętość stożka o promieniu podstawy =1 i wysokości =1
8 lut 18:48
maciek: dzieki, kurcze nie bardzo rozumiem ten temat, gdybys mogl wrzucic tu rozwiazanie do tego
zadania, albo jakis link do podobnego to bede cholernie wdzięczny. jeszcze raz dzieki
8 lut 18:54