Bardzo Bardzo trudne
Kipic: rozwiaz nierownosc:
podnioslem to do potegi
2
i mi wyszlo z delty x
1=1 i x
2=5
a co jeszcze trzeba tutaj obliczyc jakie ZALOZENIA SA PROSZE O POMOC
8 lut 17:48
Mila: Czy pod pierwiastkiem jest
8 lut 18:46
Kipic: tak jest pod pierwiastkiem calosc
8 lut 19:12
Mila: dla x+2≤0 nierówność jest spełniona, bo
dla x=−2
2√(x2+7)/2>0
dla x<−2 prawa jest ujemna a lewa dodatnia
Dla x+2>0 obie strony dodatnie, podnosimy do kwadratu,
rozwiązuj
8 lut 22:13
lila: nie są chyba w tym zadaniu potrzebne przypadki. Po prostu podnosimy stronami do kwadratu.
8 lut 22:18