matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcenie wzoru f. wymiernej + wykres
Ola:
jak narysować wykres f. wyiernej (jak to przekształcić ? )
√
x
2
−6x+9
f(x)=
2−x
8 lut 16:43
ICSP:
x
2
− 6x + 9 = (x−3)
2
√
(x−3)
2
= |x−3|
|x−3|
f(x) =
2−x
i teraz rozpisuj przedziałami
8 lut 16:44