Objętość walca wynosi 27 cm sześciennych. Promień podstawy walca jest równy wys
ola: 1) Objętość walca wynosi 27 cm sześciennych. Promień podstawy walca jest równy wysokości
walca. Oblicz pole powierzchni bryły.
odp: 36pi
2) pole powierzchni calkowitej walca jest rowne 112 pi pole podstawy jest rowne 16pi. oblicz
wysokosc walca.
odp 10
8 lut 14:29
x4:
1) odp: 363√π
8 lut 14:52
Edyta PK:
2)
Pp=πr2
r=4
Pc=2*pp+Pb
Pb=2πrH
112π=2*16π+2π*4*H |:2π
56=16+4H
H=10
8 lut 15:11
Edyta PK: wcześniej podałaś w zadaniu 1) pole podstawy, więc tam jest dobrze obliczone
odpowiedź masz do pola powierzchni bryły − teraz podałaś to zadanie jeszcze raz z poprawną
treścią
8 lut 15:20
ola: tak wiem poprzednim razem zaszla pomylka niestety....
8 lut 15:25
Edyta PK:
r=H
V=πr3
r=3 / 3√π
Pc=2 * 93√π + 2π * 9/ 3√π2
Pc=363√π
8 lut 15:27
ola: dZIEKUJE
8 lut 15:30