matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne
asia:
jak wyznaczyć iloczyn uogulniony n=1: An = [(−1)
n
, 1+1/n] i dlaczego 1+1/100 nie należy do tego zbioru?
8 lut 13:06
SD:
∩ A
n
= [1; 1] = 1
8 lut 14:08
PW:
1
Liczba 1+
nie należy do iloczynu, bo musiałaby należeć m.in. do
100
1
A
102
= [1, 1+
],
102
a tak nie jest, bo
1
1
1+
> 1+
100
102
8 lut 19:07