Obliczyć...
Who: Dobry wieczór.
log(x
2−4)−log(1−x
2)=2
x
2−4=100(1−x
2)
x
2−4=100−100x
2
101x
2−104=0
Δ=
√42016
Δ=4p{2626)
Niepokoi mnie ta brzydka delta, a więc zwracam się do was z prośbą o korektę w razie błędów
albo potwierdzenie, że dobrze wyliczyłem wszystko.
8 lut 01:12
Ajtek:
Dziedzinę wyznaczyłeś?
8 lut 01:14
Who: D: x∊(0,1) ⋀ (2,∞) jeśli się nie mylę.
8 lut 01:24
Napalony Grześ: 1. x2−4>0 => x2>4 => x>2 i x<−2 (przedziały dwa nam wychodzą (∞,2) ∩ (−2,−∞))
2. 1−x2>0 => x2<1 => x<1 i x>−1 ( jeden przedział od (1,−1))
sumujemy to i wychodzi że cześć wspólna tych zbiorów jest pusta czyli jest zbiorem pustym ∅
8 lut 02:19
Napalony Grześ: inaczej NIE MA ROZWIĄZAŃ
8 lut 02:20
Napalony Grześ: srr na początku zamiast iloczyny zbiorów (∩) powinna być suma(∪)
8 lut 02:23