matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
vee:
Oblicz 2
2π+6
·9
0,5π
:12
π
W książce podają wynik 64, ale coś mi nie wychodzi...
7 lut 20:46
Saizou :
2
2π+6
*9
0,5π
2
2π+6
*3
π
2
2π+6
*3
π
=
=
=
12
π
(2
2
*3)
π
2
2π
*3
π
2
2π+6
=2
6
=64
2
2π
7 lut 20:50
vee:
dzięki
7 lut 20:51