Oblicz
Michał: | 2*(123)6*0,26−(13)8:(13)2 | |
| |
| (56)3:2,53 | |
29 cze 19:35
tim : Trudne?
29 cze 19:37
Michał: jest z * i jest to zadanie z klasy 2
29 cze 19:37
Michał: gimnazjum
29 cze 19:38
tim : Łał

Ja jestem w II GIM, ale szkoła się skończyła... pOMOGĘ.
29 cze 19:38
tEa:
odp: = 19
29 cze 19:39
tEa:
Sorry
29 cze 19:44
tim : | | 5 | | 1 | | ((1/3))8 | | 2 * ( |
| )6 * ( |
| )6 − |
| | | | 3 | | 5 | | ((1/3))2 | |
| |
| = |
| |
tEa sprawdź.
29 cze 19:46
tEa: OK

w ostatnim przejściu można było zapisać tak( bez podnoszenia do potęgi)
| | 1 | | 33 | | 1 | | 1 | |
( 13)6 : (13)3= |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 36 | | 1 | | 33 | | 27 | |
29 cze 20:14