Problem
Buc Kipic: | | 1 | |
Dana jest funkcja f(x) = x2 + x+m2 − m + |
| . Dla jakich wartosci parametru m jej |
| | 4 | |
najmniejsza wartosc nalezy do przedzialu {2;6}.?
Co trzeba liczyc ?
7 lut 19:54
7 lut 19:57
Tad:
... a co to znaczy, że najmniejsza wartość należy do przedziału {2;6} ... narysuj −
7 lut 19:59
Eta:
{2,6} −−−−−−−−− to nie jest przedział
| | 1 | |
xw= − |
| to yw= f(xw)=.... |
| | 2 | |
2< y
w<6 jeżeli przedział jest (2,6)
2≤y
w≤6 jeżeli przedział jest <2,6>
7 lut 20:01
Buc Kipic: | | m2−m | |
2≤ |
| ≤6 jak to sie rozwiazuje ? |
| | 4 | |
7 lut 20:11
Eta:
m2−m ≥8 i m2−m ≤ 24
i wybierz część wspólną obydwu rozwiązań nierówności
7 lut 20:19
Buc Kipic: dziekuje i stała sie jasnosc
7 lut 20:21