Logarytmy
Bolek: logpierwiastek z 3 9
7 lut 19:09
Bolek: .
7 lut 19:16
Bolek: jak to się oblicza ?
7 lut 19:16
Patryk: (√3)x=9
7 lut 19:17
Bolek: logarytm pierwiastka z 3 do 9
7 lut 19:19
Piotr:
czy to wygląda tak : log√3 9 ?
7 lut 19:23
Bolek: oo własnie tak tylko nie mam pojęcia jak to obliczyc
7 lut 19:24
ogipierogi: po co dublujesz przykład z zadania.?
oblicz sobie równanie i bedziesz miał wynik
7 lut 19:24
Seba_xD:

Kilka zadań których nie mogę zrobić:
1.Długość przekątnej trapezu równoramiennego abcd przedstawionego na rysunku wynosi:
A.2
√29 B.
√65 C.65 D.116
2.Do zbioru rozwiązań nierówności 2x(x−5)< bądź równe 0 należą:
A.cztery liczby pierwsze
B.Dwie liczby parzyste
C.trzy liczby nieparzyste
D.Cztery liczby naturalne
3.Podstawa AB trójkąta ABC leży na prostej o równaniu y=2x+5. Wysokość trójkąta poprowadzona z
wierzchołka C=(3,1) zawiera się w prostej o równaniu:
A.y=
12x+2
12 B.y=−3x+1 C.y=−0,5x+2,5 D.y=−
32+1
4.Punkt K dzieli bok AC trójkąta ABC w stosunku 2:5 licząc od punktu A. Punkt L leży na boku BC
tak, że odcinek KL jest równoległy do boku AB. Odcinek KL ma długość 15, gdy:
A.|AB|=21 B.|AB|=22 C.|AB|=52,5 D.|AB|=37,5
5.Okrąg o równaniu (x−2)
2+(y+3)
2=9:
A.ma dwa punkty wspólne z prostą y=1 B. jest rozłączny z prostą x=1 C.jest styczny do osi
odciętych D.jest styczny do osi rzędnych
Prosiłbym o jakieś obliczenia lub sensowne tłumaczenie. Z góry dziękuję.
7 lut 19:30
Piotr:
Patryk już Ci napisal jak to obliczyc.
7 lut 19:30