matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRUDNE!
arletka17:
W ostroslupie prawidlowym tròjkatnym wysokosc ma dlugosc 3√3 a krawedz podstawy ma dlugosc podstawy 12 cm.Oblicz objetosc i pole powierzchni ostroslupa. ktos pomoze
?
7 lut 18:38
dero2005:
h = 3
√
3
a = 12
a
2
√
3
P
p
=
=
4
P
p
*h
V =
=
3
a
√
3
h
p
=
=
2
h
s
=
√
h
2
+ (
1
3
h
p
)
2
=
3
P
b
=
a*h
s
=
2
P
c
= P
p
+ P
b
=
7 lut 18:43
fiona:
dero2005
! WIELKIE DZIEKI
!
7 lut 23:09