HELP
Zrozpaczona : Rzucamy 5 razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo tego , że w żadnych dwóch kolejnych rzutach
nie powtórzy sie gten sam wynik
2)Z talii 52 kart losujemy bez zwracania dwie . Oblicz prawdopodobieństwo tego , ze pierwsza
wylosowana karta bd as a druga dama
7 lut 18:31
Zrozpaczona : Naprawde nikt nie ma pomysłu?
7 lut 18:45
miszczu: 1) Ω − Wariacja z powtórzeniami 5 elementowa na bazie 2 :
Ω = 25 = 32
A={ (o,r,o,r,o), (r,o,r,o,r)} − Są tylko 2 możliwości takiego wylosowania.
A=2
P(A) = 232 = 116
2) Ω−Kombinacja 2 z 52
Ω = 52!2! * 50! = 51*26
A − Kombinacja 1 z 4 i Kombinacja 1 z 4
A=4*4=16
P(A) =1651*26 = 8663
7 lut 23:54