matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znowu LOGARYTMY
Monika:
Liczba log
7
2 − log
7
98 wynosi: Powinno być: −2
28 cze 22:21
tEa:
log
a
b − log
a
c = log
a
(
b
c
) więc: log
7
2 − log
7
98= log
7
(
1
49
) = −2
1
bo 7
−2
=
49
28 cze 23:02