Kinematyka punktu
Gosc:

Dla punktu B zadanego mechanizmu ułożyć równanie ruchu i dla t=t1 określić: współrzędne,
prędkość, przyspieszenia i promień krzywizny.
Dane:
t=t1=1/4 sek
OA=r
OC=b
AB=l
φ = πt
b=2r
Powyżej osi x: punkt A, na osi x: z lewej punkt 0(pocz. ukł. współ.) z prawej między liniami
przerywanymi punkt C, poniżej osi x: punkt B (piszę tutaj bo nie wiem jak na rysunku
zaznaczyć).
Czy ktoś ma pojęcie jak to zrobić? Proszę o pomoc.
7 lut 17:52
MQ: Kolego!
Nie chodzimy z tobą na ćwiczenia z kinematyki, więc się wysil i lepiej opisz zadanie.
Np. co to za φ?
Czym różnią się węzły białe od czarnych?
Co oznaczają te przerywane linie?
Czy ruch odbywa się w płaszczyźnie OXY czy w przestrzeni trójwymiarowej?
Które węzły są stałe?
itd., itp.
7 lut 18:05
Saello: Drogi MQ!
Obejdzie się bez Twojego wkładu do zadania.
7 lut 18:34
Gosc: Jeśli się nie znasz na mechanice a konkretnie kinematyce to może się nie bierz bo nie ja mam
komuś tłumaczyć tylko ktoś mi, oby trafił się ktoś mądry!
7 lut 18:37