7 lut 17:49
rupert: Ten wynik 343 jest nieprawidłowy, prawidłowy to 52
7 lut 17:58
Caesar: poczytaj sobie komentarze, to co piszą pod tym postem, może to jest mieszanka kilku "stylów"
liczbowych. Policzenie sumy równania jest łatwe na poziomie podstawówki. Jednak, na jakiejś
podstawie w grze, twórcą musiał wyjść taki wynik, jak nie to można ich pozwać jesli akurat
ktoś się dodzwonił i podał 52
7 lut 18:04
rupert: W sumie można sie różnych rzeczy doszukiwać: czy ten x to jest mnożenie czy nie oraz dlaczego
liczba 19 jest w wersji z kalkulatora.To jest telewizja i u nich wszystko może wyjść w
zależności od linii redakcyjnej. Najważniejsze, żeby dzwonili.
7 lut 18:10
Saello: Oznaczenia w numeracji rzymskiej:
( (c) = 100
+, x (−mnożenie) = 10
−, ) = 1
zatem:
(5+4)x2 −7 +9 +19 +(5 +1x3) + 5 = ?
100 +5 +10 +4 +1 +10 +2 +1 +7 +10 +9 +10 +19 +10 +100 +5 +10 +1 +10 +3 +1 +10 +5 = 343
Wiesz, to jest po to, żeby ludzie dzwonili i kase można było zbijać
7 lut 18:32