logarytm
Seba_xD: (log√22√2)2 jest równa ile ?
7 lut 17:34
Seba_xD: pomoże ktoś ?
7 lut 17:44
Seba_xD: nikt nie ma pomysłu ?
7 lut 17:52
Basia: momencik kombinuje
7 lut 17:55
Seba_xD: ok
7 lut 17:56
Basia: jak zrobić ten pierwiastek w podstawie?
7 lut 17:59
Basia: to jest tak
√2x=2
√2
x=3 bo
√2*
√2*
√2=2
√2
więc
ten cały logarytm równa się 3 to trzeba podnieść do kwadratu, a więc otrzymujesz 9
chyba
7 lut 18:04
Seba_xD: Dzięki zgadza się
7 lut 18:09
beeea: (√2x=2√2
21/2x=2*21/2
21/2x=23/2
21/2x=23/2 ⇒
12x=32
x=3
czyli
2 log 3
7 lut 18:11