matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Malina:
Oblicz sin
2
α i wartość sin
2
α, uwzględniając dane przedstawione na rysunku: (kropki oznaczają kąt prosty a ta przerywana liczba kąt α) bardzo proszę o pomoc
7 lut 16:53
Malina:
Zapomniałam podac dane : EA=1 AB=3 BC=2 CD=1
7 lut 16:54