matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność wielomianową .
Karola.:
−3(4x
2
−4x+1)(2x
2
+x−1)(x
2
+16)<0
7 lut 16:49
M:
8 sty 20:43
M:
2 wrz 20:14
Kim Shin:
D=ℛ
1
−3(2x−1)
2
*2(x+1)(x−
(x
2
+16<0
2
x=−1 pojedynczy
1
x=
potrójny
2
fala od dołu
1
x∊(−
∞
,−1)U(
,
∞
)
2
2 wrz 20:56