podaj dziedzine i miejsce zerowe funkcji
bla bla 8: podaj dziedzinę i miejsca zerowe funkcji
a) f(x)=x+6/x−2
b) f(x)= x2+4/x2−4
Bardzo prosze o rozwiązanie....
7 lut 16:23
m: a w czym masz problem?
7 lut 16:27
bla bla 8: jak jest x2+4/x2−4
to jest D: x2−4≠0
x2≠4
x≠2 x≠ −2
D=R\{−2, 2}
ale co zrobic z tym u góry i jak obl miejsce zerowe ?
7 lut 16:30
Licealista: 1) naucz się pisać
2) chcesz miejsce zerowe funkcji to licznik musi się równać 0 i dziedzina go nie może
wykluczać.
7 lut 16:32
bla bla 8: może trochę grzeczniej co?
dziękuję za pomoc...
7 lut 16:33
Licealista:
...........................szkoda gadać
x
0 x+6=0⇔x= −6
x
0=−6
bla bla 8 masz jakieś normalne życie, bo odzywasz się tak jakbyś z domu nigdy nie wychodził/ła
7 lut 16:37
bla bla 8: dzięki Ci bardzo za pomoc, ale to, że coś umiesz to nie znaczy, że się wszystkich musisz
czepiać za byle co. Mam swoje życie i właśnie dlatego nie przejmuję się matmą....
więc nie unoś się tak. Jak nie chcesz pomagać ludziom to co ty tu robisz? jeśli chcesz to bądź
milszy bo niektórzy naprawdę nie ogarniają matmy czy innych rzeczy
7 lut 16:44