Przekształcenia wykresów
Daniel : y=(x+2)2−1 − zad.1
y=|x−3|+2 − zad.2
y=|(|x|−3)2|−4 − zad.3
7 lut 15:32
Tad:
np zad.2
Wykres y=x ... przesuwasz o 3 w prawo ... potem to co pod osią nad oś ... a potem wszystko
do góry o 2
7 lut 15:41
Tad:
7 lut 15:45
Daniel : no ok . to zad.2 ogarnolem jak zrobic ; p bo jestem z deczka ciemny z matmy ; d a czy musze to
jakiegos z tych zadanek tabelke robic ? bo do zad.2 nie , tak ?
7 lut 15:48
Daniel : i jeszcze taki myk jest aby :
x2 − ołówkiem
[ ] − niebieskim
|x| − zielonym
| | − czerwonym
powies mi jak to zrobić dokladnie ? ; / i jak byś mogł to na osi naryszujesz podział ; p ?
7 lut 15:50