| 1 | 1 | 1 | ||||
−12(x2 + 2*x* | + | − | ) + 1 = 0 | |||
| 24 | 576 | 576 |
| 1 | 12 | |||
−12(x + | )2 + | + 1 = 0 | ||
| 24 | 576 |
| 1 | 588 | |||
−12(x + | )2 + | = 0 / : (−12) | ||
| 24 | 576 |
| 1 | 44 | |||
(x + | )2 − | = 0 | ||
| 24 | 576 |
| 1 | 49 | |||
(x + | )2 = | |||
| 24 | 576 |
| 1 | 7 | 1 | 7 | |||||
x + | = | lub x + | = − | |||||
| 24 | 24 | 24 | 24 |
| 6 | 1 | 8 | 1 | |||||
x = | = | lub x = − | = − | |||||
| 24 | 4 | 24 | 3 |
| 1−7 | 6 | 1 | ||||
x1= | = | = | ||||
| −24 | 24 | 4 |
| 1+7 | 8 | 1 | ||||
x2= | =− | =− | ||||
| −24 | 24 | 3 |