?
Patryk: | | 2 | |
Oblicz x aby funkcja F(x)= |
| przyjmowała największa wartość x∊C |
| | x2−4x+3 | |
x=0∨4 ?
7 lut 13:54
Skipper:
aby f(x) przyjmowało wartośc największą g(x)=x
2−4x+3 musi przyjmować najmniejszą−

x
w=

?
7 lut 14:03
Patryk: xw=2
7 lut 14:04
Patryk: ale f(−2)=−2
a f(0)=f(4)=1
no i
7 lut 14:07
Patryk: 2/3 zamiast 1
7 lut 14:08
Patryk: zamiast f(−2) to f(2)
7 lut 14:10
Patryk: czyli co jest ?
7 lut 14:13
Patryk: 0 i 4 to musi być prawda
7 lut 14:22
Tad:
skoro do całkowitych ... to tak
7 lut 14:40
Patryk: no tak wiadomo a teraz mam pytanie jeśli damy warunek x∊R
7 lut 14:45
Patryk: ∞ ?
7 lut 14:49
Patryk: największa wartośc ∞ nie x
7 lut 14:51