matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRUDNE ZADANIE
arletka17:
PROSZE O POMOC! Kolo i kwadrat maja taki sam obwòd,ròwny S=8 cm.Ktòra z figur ma wieksze pole?
7 lut 12:02
Mila:
4a=8 a=2 P
□
=4 2πr=8 πr=4
4
r=
π
4
P
o
=π(
)
2
oblicz i porównaj
π
7 lut 13:39