matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole z 3 krzywymi
hubert:
oblicz pole ograniczonej krzywymi y=x
2
, y= 8*x
2
, y=8/x pkt przeciecia (0,0) (1,8) (2,4) link do wykresów
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y%3Dx%5E2+%2C+y%3D+8*x%5E2%2C+y%3D8%2Fx
i dalej nie wiem jak?
7 lut 11:36
Mila:
Podziel na dwa obszary normalne względem OX. od 0 do 1 od 1 do 2
7 lut 13:44